Известие

Collapse
No announcement yet.

Омаслен въздуховод

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Омаслен въздуховод

Преди около месец забелязах това омасляване+омасляванена турбината.Само това ,без никакви други проблеми с мощност,разход на гориво и т.н.
    Ходих на няколко места на диагностика,мислех че е от турбината - никакъв проблем с турбото/поне според диагностиците/
    Смениха някакъв маркуч и някаква гарнитура , прибраха ми една прилична сума и само дето не ме изхвърлиха.Свикнал съм с подобно отношение и не съм впечатлен.

Проблемът е че сега пак има омасляване само на този хоризонталния въздуховод /от интеркулера/.
    Какво е това масло там?
    Не е нормално да го има ,нали?
    Нещо сериозно ли е?
    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
    Avensis 2011 -2.0 D-4D

На диагностика не се разбира дали турбото пуска масълце.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Вкараха колата в едно хале и въобще не ги знам какво са мерили,правили и т.н. Турбото сега е чисто,но тази тръба...
      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Преди диагностиките имаше някаква загуба/разход/ на масло,а сега ще видим след 1000-2000км как е . Чакам мнения по въпроса ,защото все си мисля че проблемът е в турбото и онези са закрепили само временно нещата.Не ми харесва това омасляване.....
        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

!

колега засечи колата дали гори масло и колко за определен пробег
          sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

И аз мисля че проблема ти е в турбото.Трябва да отидеш в сервиз да го погледнат и евентуално ремонтират.
            sigpic

Comment

На типото ми духаше маслени пари от турбото и на тръбата даже избиваше през скобата и личеше в/у него. Така е от години и още работи без проблем, само го уплътних с вата за да не избива....
              Alfa Romeo 156 1.8 TS 98' + FIAT Marea Weekend 1.9JTD 00' + FIAT Tipo 1.9TD 93'

Comment

Според мен турбото ти бута масло моя майстор, а и не само той ми каза, че това е нормално тогава ставаше въпрос за другата ми кола тя е ТДИ мотор не е болка за умиране, но при мен ми липсват по 100-200гр масло на смяна (10000км пробег) засечи твоята колко ще и липсва след няколко стотин км ако е значително количество най-вероятно ще се наложи да рециклираш турбото. Тук из форума четох доста мнения едни казват, че турбото при 2.4ЖТД не подлежи на ремонти други казват, че е възможно... надявам се вторите да са прави.

Не искам да ангажирам никой с моето мнение - просто споделям това което са ми казвали и съм чел из форума.
                Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                  И аз мисля че проблема ти е в турбото.Трябва да отидеш в сервиз да го погледнат и евентуално ремонтират.
                  Нали ходих на разни диагностики в сервиз/даже в два!/ ,кабели ,компютри,то бяха форсирания ,то беше чудо- едните казват "всичко е ОК" ,другите смениха някакъв маркуч и някаква гарнитура и сега турбото не е омаслено,само онази тръба на снимката е влажна.
                  Абе , нямам думи .....
                  Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Маслото в тръбата може да е от кулера т.е. ако не си го изчистил сега го качва в тръбите.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                      Маслото в тръбата може да е от кулера т.е. ако не си го изчистил сега го качва в тръбите.
                      Аз нищо не съм чистил,нямам представа как се чисти това чудо.Дано онези майстори да са го почистили,че съм зле с тази техника.....Да беше друго,ще го почистя ,ама двигател....
                      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

След около 500км /Ловеч-Плевен-Ловеч , Ловеч-София-Ловеч , + градско/ няма разлика в нивото на маслото.Предварително бях сложил скоба на тръбата в участъка към двигателя, защото мисля че е редно там да има такава и сега го няма това лъскавото омасляване.
                        Необходимо ли е нещо да се следи периодично - диагностики,прегледи и т.н. или само нивото на маслото.Колата си върви доста добре,няма проблем с мощност,ускорение и т.н.
                        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Working...
                        X